Albume fotobook. Fotografia fara print, consider ca este un serviciu incomplet. Ca fotograf profesionist, ce sta zeci de ore in fata monitorului printul foto in orice forma a sa, este o completare necesara. Ca munca unui pictor, care ar face numai schite dar nu ar transpune niciodata munca lui pe panza. Revenind la creearea albumelor, trebuie sa mentionez ca tin foarte mult ca fiecare produs, din punct de vedere al graficii si aranjarea in pagina, sa fie unicat.

Cea mai mare provocare, pentru mine ca fotograf, este responsabilitatea de a creea un produs ce trebuie sa arate bine zeci de ani. Un album fotobook, ramane in familie. E ca o mostenire ce poate trece din generatie in generatie. De aici si imensa responsabilitate ce cade pe fotograf.

Cu acest lucru, permanent in minte, si stilul de corectare a fotografiilor trebuie sa tina cont de acest aspect. De aceea nu poti sa corectezi o fotografie numai in stilul care se poarta in acel moment si trebuie sa te gandesti  cum e privita si peste 10-15 ani. Fotografia trebuie sa arate bine si reprezentativa pentru oricine si in orice moment.

Aceste albume fotobook, care sunt o inventie relativ noua, sunt o completare a fotografiilor clasice. Cu alte cuvinte, pot spune ca albumul de acest tip aduce un plus de valoare fotografiei. Transforma o fotografie obisnuita, care cel mult se putea aseza intr-o rama, la un nivel de lux ce poate fi prezentata ca o opera de arta.

Adaugand o coperta din piele, colturi metalice, inscriptionari cu laser, contracoperta din catifea si o cutie imbracata in panza, se transforma intr-un obiect de colectie. El isi cere locul sau aparte in care sa stea, unde poate fi admirat in toata splendoarea, asteptandu-si privitorii cu mandrie si siguranta ca poate sta alaturi de orice alt obiect de colectie.

Comments are closed.