Fotograf de evenimente

Trucuri de aur pentru fotografii de eveniment reusite

Fotografiile de eveniment nu sunt doar speciale, ci trebuie sa surprinda momente magice si unice, momente care urmeaza sa dainuiasca ani si ani. Acestea trebuie sa spuna o poveste si sa aduca in prim plan feeria si emotiile marelui eveniment.

Pentru ca evenimentele sunt momente importante, oamenii au pretentii din ce in ce mai ridicate cu privire la calitatea fotografiilor, si pe buna dreptate. Prezentarea lor trebuie sa fie fara cusur si sa aduca, peste ani, aceeasi imagine, aceleasi emotii si sentimente. Dar pentru calitatea lor, trebuie sa fie implicati atat participantii, cat si fotograful. Pentru cel din urma, fotografiile trebuie sa reprezinte cartea de vizita, prin urmare trebuie sa spuna, prin fiecare cadru, despre profesionalismul si munca depusa.

Trucuri pe care sa le ai in vedere, atunci cand faci fotografii de eveniment

Priveste subiectul în ochi

Este foarte important sa aveti o legatura, un contact vizual cu subiectul (persoana pe care o fotografiati). Tine aparatul de fotografiat la nivelul ochilor si surprinde si zambetele din ochii lor. Daca subiectul de fotografiat este un copil, cum se intampla in cazul fotografiilor de botez, atunci coborati la nivelul acestora.

Utilizeaza un fundal simplu

Un fundal simplu va reusi sa puna in evidenta subiectul pe care il fotografiezi. Atunci cand privesti in obiectivul camerei, concentreaza-te la tot planul. Elimina ”obiectele” care disturba cadrul perfect sau ca nici o masina nu va disturba fotografia.

Utilizeaza blitz-ul în aer liber

Lumina puternica poate crea umbre nedorite. Poti elimina simplu umbrele prin aprinderea blitului Este posibil să poti seta modul blit de umplere (fill-flash) sau modul full-blit. De aceea, trebuie sa setezi in cea mai mare parte ceea ce se potriveste cu cadrul.

Apropie-te de subiect

Daca te apropii de subiect, poti surprinde detalii importante si care fac diferenta. Stropii de pistrui pe fata, machiajul realizat cu migala, bijuteriile, detalii care se regasesc in fotografiile de nunta facute mireselor, sunt mult mai intense si reusite intr-o fotografie realizata indeaproape. Cu toate acestea, distanta trebuie sa fie de aproximativ 3 metri sau la aproximativ un pas distanta de camera foto. O apropiere prea mare poate duce la neclaritatea fotografiei.

Fii director de imagine
Ce inseamna acest lucru? Ei bine, un fotograf va lua participantii/subiectii si ii va duce intr-un parc, dar un fotograf profesionist va aduce elemente de recuzita, va vorbi cu membri si le va spune unde sa se uite, cum sa se miste in fata camerei etc. Sugestiile sunt bine venite, mai ales cand vin de la fotografi cu experienta, care au avut o evolutie ascendenta in arta fotografiei. Gabriel Comanescu a surprins in acest articol cateva trucuri pe care le folosesc si eu la fiecare sedinta foto, astfel incat clientii sa fie multumiti de tabloul realizat in final.

One Reply to “Trucuri de aur pentru fotografii de eveniment reusite”

Leave a Reply